10 Temmuz 2010 Cumartesi

What Just Happened ?

What Just Happened ? , hollywood sinema sektörünün perde arkasını anlatan bir film. Hikayenin merkezinde ikinci derecede önemli bir yapımcı olan Ben ( Robert DeNiro) var. Film 3 konu üzerinden ilerliyor, birincisi Ben'in eski karısıyla (Robin Wright Penn) olan ilişkisi , ikincisi sakallarını kesmeyi reddeden Bruce Willis'i ikna çabaları , üçüncüsü ise Sean Penn'in Cannes Film Festivali'nde gösterilecek olan ama önizlemede kötü not alan son filminin sonunun (köpeğin öldürüldüğü sahne) değiştirilmesi .

Doğal olarak yıldızların egolarıyla başa çıkmak kolay değil, Bruce Willis sakalımı kesmem diyor, yönetmen filmin sonunu değiştirmem diyor, bunlarla uğraşmak da Ben'e düşüyor. Bruce Willis'in sakalını kesmesi önemli, çünkü yapımcı prodüksiyonu iptal etmekle tehdit ediyor, bu da 200 kişinin işinden olması demek, yönetmenin filmin sonunu değiştirmesi önemli çünkü Cannes Film Festivali'nde film beğenilmezse, Amerika'da sınırlı sayıda sinemada gösterilecek bu da filmin gişesini etkiler.

Hollywood'un perde arkasına güzel bir bakış atıyor film. Filmi izlerken sürekli "daha iyi olabilir miydi acaba" diye düşünmedim değil açıkçası , ama yine de bir şekilde izlettiriyor kendini. Puan 6,5 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder