9 Temmuz 2010 Cuma

My Left Foot

İrlandalı şair, yazar, ressam Christy Brown'un gerçek yaşam öyküsünü anlatan film, Daniel Day Lewis'in muhteşem performansıyla sinema tarihinin unutulmaz filmleri arasındaki yerini çoktan almış durumda. Bu rölüyle oscar ödülünü kazanan Daniel Day Lewis'in dışında , annesi rolünde oscar kazanan Brenda Fricker ve Christy Brown'un çocukluğunu oynayan Hugh O'connor harika performanslar sergiliyor.

Sadece sol ayağını kullanabilen bir adamın , azim dolu muhteşem hayatını anlatırken , yönetmen Jim Sheridan filmin hiçbir sahnesinde duygu sömürüsüne kaçmıyor , Christy Brown'a acımamızı istemiyor, onun azmine , hayatla olan mücadelesine saygı duymamızı , hayran olmamızı istiyor.

Restoranda Christy 'nin , Dr. Eileen ' den hoşlandığı itiraf ettiği ettiği ve karşılık bulamayınca yaşadığı hayal kırıklığı ve agresifliği , sinema tarihinin en unutulmaz oyunculuk gösterilerinden birine tanık olmamızı sağlıyor.

Metod oyunculuğuyla tanınan Daniel Day Lewis bu rol için aşırı kambur oturmaktan iki kaburga kemiğinin kırılmasına yol açmıştır, bunu da ek bilgi olarak belirtmekte fayda var .

Jim Sheridan imzalı, İrlanda Sinemasını dünyaya tanıtan bir başyapıt ! Puan : 8 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder