10 Temmuz 2010 Cumartesi

...And Justice For All

Arthur Kirkland ( Al Pacino) küçük -büyük demeden her davayı kabul eden,dürüst ve idealist bir avukattır. Tek sorunu biraz agresif olmasıdır, zira bir davada yargıç Henry Fleming'i yumruklamaktan geceyi nezarette geçirmiştir.

Fakat gün gelir, birbirlerinden nefret eden bu iki adamın yolları bir olayla kesişir. Yargıç Fleming, bir kadına tecavüz etmekten yargılanmaktadır, ve kendisi avukat olarak Arthur Kirkland'ı istemektedir. Başta Arthur kabul etmez, fakat çok güçlü bir adam olan yargıç tarafından, meslek hayatının bitirileceği tehdidiyle karşılaşınca mecburen davayı kabul eder. Süre ilerledikçe ele geçen bilgiler yargıcın suçlu olduğunu göstermektedir, fakat yargıç bağlantıları sayesinde olayı örtbas etmeyi başarmıştır.

Bir yandan bunlar yaşanırken, diğer taraftan stop lambası yanmadığı için hapse atılan ve 1.5 yıldır hapiste yatan bir adam masum olduğu ispat edilmesine rağmen hukuksal boşluklar yüzünden beraat edememektedir. Kısaca adalet kavramı kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir ve her geçen gün Arthur adalete olan inancını kaybetmektedir.

Arthur bir yol ayrımına gelmiştir, ya olayın örtbasına göz yumacak ve mesleğine devam edecektir, ya da olayı ortaya çıkartıp meslek hayatını sonunun gelişine tanık olacaktır. Mahkemede yaptığı final konuşması ile efsaneleşen, türünün en iyi filmleri arasında gösterilen "...And Justice For All" , Al Pacino'ya bu rolüyle oscar adaylığı da getirmiştir. Puan : 7,5 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder