10 Temmuz 2010 Cumartesi

Five Fingers

İdealist bir Hollandalı olan Martijn (Ryan Philippe) , iyi beslenemeyen çocuklara yardım etmek için, rehberi Gavin ile birlikte Fas'a gider. Fakat bindikleri otobüste kaçırılır. Gözlerini açtığında kendini elleri bağlı bir halde , bir odada bulur. Hangi ülkede olduğunu bilmemektedir. Ahmat ( Laurence Fishburne) isminde biri tarafından kaçırılmıştır. Önce gözünün önünde Gavin'i öldürürler, ve kendisine paranın yerini sorarlar.

Martijn ısrarla masum olduğunu iddia etmektedir, bu yüzden işkenceye maruz kalır ve parmaklarını teker teker keserler. Zaman geçtikçe Martijn'in zannettiğimiz kadar masum olmadığı ortaya çıkar ve Avrupa'da büyük fırtına koparacak bir operasyon için zehirli bakteri üreten bir bilim adamına para getirdiğini itiraf eder. Fakat bu Ahmat için yeterli olmaz .

Film süreci boyunca iki taraf karşılıklı olarak birbirini tartmaktadır,çünkü Ahmat Martijn'e güvenmemektedir ve kendini ispatlayamazsa onu öldürmekle tehdit etmektedir. Martijn ise yeni olduğu için örgütte bilinmediğini iddia etmektedir. Kime güveneceğimizi bilemeyiz.

Ve o muhteşem finalle , bütün sorular cevabını bulduğunda kendinizi şaşırmış ve aptallaşmış hissedeceksiniz . Özgürlük anıtıyla son bulan film, özgürlükler ülkesi Amerika'nın, istediği bilgiye ulaşmak için özgürce (!) davranmaktan hiç çekinmediğini gösteriyor bize . Puan 7 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder