9 Temmuz 2010 Cuma

Charlie Wilson's War

Charlie Wilson, 6 kere üstüste kongrede seçilen, her oylamaya "evet" dediği için birçok farklı grup tarafından sevilen ABD'li kongre üyesi. Aynı zamanda , Afganistan'ın Rusya'yı yenmesinde başrolü oynayan kişi ! Nasıl mı ? ABD'nin destek fonu olarak ayırdığı 5 milyon doları 1 milyar dolara çıkartarak ! Afganlara silah desteği sağlayarak , 1988 yılında Rusların Cenevre Ant. imzalamasına sebep olmuştur.

Charlie Wilson's War, yaşananların anlatıldığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlandı. Başrollerinde Tom Hanks , Julia Roberts , Philip Seymour Hoffman ve Amy Adams'ı barındıran film , aynı zamanda "West Wing" gibi bir şaheseri yaratan Aaron Sorkin'in kaleminden beyazperdeyi uyarlandı .

İçki, sigara, uyuşturucu, kadınlar ... Charlie Wilson'ı özetlemek için gerekli olan 4 kelime , bir de unutmadan Kızıl Ordu'nun tarihinde ilk kez savaş kaybetmesine sebep olan kişi :)

Kızıl Ordu yenilir , fakat Charlie Wilson bunu yeterli bulmaz , ona göre şimdi Afganistan'a eğitim için yatırım yapılmalı ve hastaneler açılmalıdır. Fakat CIA bu desteği lüzumsuz görür, ve bu hata onların bugün bile yakasını bırakmayın zincirleme sorunların sadece başlangıcıdır.

Charlie Wilson'ın dediği gibi " Bu şeyler oldu , şanslılardı ve dünyayı değiştirmişlerdi. Ve sonra oyunun sonunu mahvettik ! "

Birbirinden başarılı performanslar eşliğinde, mizah unsuru da katılarak ortaya çok başarılı bir film çıkmış. Puan : 7.5 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder