10 Temmuz 2010 Cumartesi

Shoot'em Up

Bu filmi anlatmaya nereden başlayacağımı bilemiyorum, Cliwe Owen'ın havuçla adam öldürmesini mi anlatsam, Monica Bellucci ile sevişirken 6 kişiyi öldürmesini mi , Paul Giamatti ve ekibinin , "Bombacı Mülayim" i kovalayan ekibi andırdığını mı anlatsam bilemiyorum .

Ama ortada bir gerçek var, film acayip keyifli. Sürekli kahkalar ve yok artık nidalarıyla filmi izliyorsunuz . Birbirinden yaratıcı sahneler ( parmakları kırılan Cliwe Owen'ın havuçla tetiğe basması) eşliğinde 80 dakika sürekli aksiyon vaat ediyor.

Kahramanımızın adının sadece Smith olduğunu biliyoruz, kim olduğu , nereden geldiği belli değil. Sadece yolun kenarında oturmuş , güzel güzel havucunu yerken, hamile bir kadının çığlıklar içinde koşturduğuna ve peşinden bir grup silahlı adamın geldiğine tanık oluyor. Silahlı adamlarla çatışırken bir yandan da kadının doğumuna yardım ediyor (!) , ve sonunda kadının ölmesiyle bebek Smith'e kalıyor. O da bebeğe en iyi bakabilecek kişinin fahişelik yapan Donna (Monica Bellucci) olduğuna karar veriyor , ve onu da yanına alarak , bebeği öldürmeye ant içmiş olan Hertz (Paul Giamatti) 'den kaçıyorlar.

Film ilerledikçe Hertz'in araştırmalarından öğreniyoruz ki , Smith aslında göçmen bir ailenin çocuğu ve av tüfeği sattığı bir adamın , karısıyla çocuğunun ölümüne yol açmasından dolayı hayata küsmüş durumda.

Her sahne keyifli ama özellikle , binanın tepesindeki ışıklı tabelaya ateş ederek "fuk u" ve "fuk u too" kapışmaları çok matrak . Puan : 7 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder