19 Şubat 2011 Cumartesi

Biutiful (2010)

Biutiful; Alejandro Gonzalez Inarritu'nun son şaheseri. Adamın derdi hep aynı; yaşam, ölüm, hayat nedir... Biutiful Barcelona'da geçiyor. Fimin merkezindeki adam afişte de gördüğünüz üzere, Uxbal yani olağanüstü Javier Bardem. Uxbal her işi yapan bir adam, üstelik bu işleri farklı ülkelerden insanlarla yapıyor, Afrikalılar, Japonlar. Kanser olduğunu ve çok kısa zamanı kaldığını öğrendikten sonra Uxbal, geride bırakacağı ruh hastası bir eş ve iki çocuğu için bir süre idare edebilecekleri parayı toplamaya çalışır.
Genelde filmlerinde birden çok ana karakter bulunduran yönetmen, bu kez tek bir ana karakter üzerinden film yapmış. Ne de iyi yapmış! Çünkü Javier Bardem, filmi belki de başka bir aktörün götüremeyeceği noktalara taşımış. Filmin her karesinde bize Uxbal'in ruh halini öyle başarıyla yansıtıyor ki, acılarına ortak oluyor, çaresizliğine çare bulmaya çalışıyorsunuz.
Javier Bardem, bu rolüyle 2.kez Oscar'a aday gösterildi. Film aynı zamanda "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında da Oscar'a aday. Bayanlar baylar; karşınızda Biutiful. 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder